Recept: gezond bananenbrood

17 april 2019

Speciaal voor Bananendag delen we een gezond en lekker recept voor bananenbrood. Dit brood is ideaal als ontbijt, als lunch of als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 3 bananen + 1 extra voor decoratie
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 100 gram speltmeel
  • 50 gram havermout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • Handje walnoten
  • Zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Maal de havermout fijn in een keukenmachine en doe dit in een aparte kom.
  • Prak 3 bananen fijn met een vork en meng dit samen met de dadels in een keukenmachine.
  • Klop in een andere kom de eieren luchtig en voeg een beetje zout toe. Voeg dit toe aan de bananenpuree.
  • Voeg de speltmeel en de havermout toe aan het beslag en meng goed.
  • Voeg nu de bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
  • Roer als laatste de gehakte walnoten erdoorheen.
  • Giet het mengsel in de cakevorm en halveer de overgebleven banaan. Leg de banaan bovenop het beslag en zet de cakevorm in de oven. Bak het bananenbrood 40-50 minuten.
  • Check of het bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken.
  • Laat het brood afkoelen op een rooster.
  • Geniet ervan!