Loslaten van 'pijn'

15 augustus 2019

Geschreven door Angelique de Groot, Soulcentre

“Twee boeddhistische monniken liepen langs een pad tot ze op een gegeven moment bij een ondiepe, modderige rivier kwamen. Er stond een vrouw in een mooie jurk te wachten die daar niet wenste over te steken, uit angst voor het ruïneren van haar mooie jurk. De oudere monnik tilde haar op zijn schouders en zette haar aan de andere kant weer neer (met de jurk intact). De vrouw bedankte de monnik niet, schoof hem aan de kant en liep verder. Na een paar uur, opende de jongere monnik zijn mond, omdat hij niet in staat was om te blijven zwijgen over wat hij gezien had en zag dit als een schending van de code waarmee ze leefden. Hij zei de oudere monnik, “De vrouw bij de rivier was erg egoïstisch en onbeleefd, waarom heb je haar geholpen?” Waarop de oudere monnik antwoordde: “Draag je die dame nog steeds met je mee? Ik heb haar een paar uur geleden al neergezet.”

Ik vind dit kleine verhaaltje geweldig.

Het illustreert perfect de manier waarop we vaak dingen niet kunnen loslaten. In het bijzonder wanneer onze eigen ego gekrenkt wordt. Wanneer ons onrecht aangedaan wordt en wanneer andere mensen iets doen of zeggen wat haaks op onze eigen waarden en principes staat.

Een frontale botsing met jouw ego.

Ons onvermogen om niet los te kunnen laten is vaak de kern van al onze problemen.
Wat vertel jij jezelf en waarin geloof jij?
Wist je dat: * Ongeveer 65% van de mensen vindt het lastig om veranderingen aan te gaan, waarom...?!
Dat vertel ik je;

  1. Hoe dan? *
  2. Is bijna als eerste de vraag, wat dan? *
  3. Wat levert het mij op!

Zonder plan weinig houvast, zonder focus in actie geen resultaat. Een alles omvattend plan.
Ik als jouw coach ga je helpen bij het aansturen tot zelfbewustwording, verheldering. Als resultaat wil jij een strategische aanpak, die jouw basis houvast geeft, waardoor je mentaal fysiek en emotioneel verbonden voelt en daardoor authentiek kunt zijn. Vanuit dualiteit naar polariteit synchronie. Binnen mijn praktijk, coach ik in aanpak, actie en resultaat op mentaal, fysiek en spiritueel vlak. Als resultaat dat jij super Vitaal bent met wie jij wilt zijn. Het kan, omdat je geroepen wordt om op te staan je plek in te nemen.

Coaching trajecten

Er zijn 2 coaching trajecten:

1. The Big Factor;
Waarbij jij centraal staat, je krijgt alle tools en tricks mee om je brein te leren kenen, soms verwarrend en daarbij met vertrouwen.

2. The Mastery;
Nadat je weet hoe je brein werkt en je ermee hebt kunnen oefenen, ga je het grotere ‘spel’ aan met en diepere Holistische grondslag, alles verbinden wat je geleerd hebt en authentiek in iedere cel van jou plaatsen.

Helderheid krijg je door jezelf van een afstand te zien, zo zie je het hele veld, het plaatje waarin je jezelf hebt gezet.
Mocht je aan het begin staan van verandering dan raad ik je aan om in te stappen in de beweging.

Afstemmen op hoe jij reageert en hoe jij denkt dat je reageert en hierdoor meer weerbaarheid opbouwen en flexibiliteit in het kunnen reageren en aannemen van veranderingen.

Door middel van fysiek in beweging te komen pak je 1 van de basis fundamenten van verandering. Bewustwording van je lijf en je vermogen tot kracht opbouw, wat jou weer mentaal de kracht geeft tot flexibele veranderingen.

Je krijgt meteen feedback op je hulpvraag. Deze sessies kunnen 1-1 en ook zeker in een small groep.

De weg naar weerbaar authentiek zijn.

In liefde, Angelique